Asigurari RCA


Va voi explica ce reprezinta o asigurare auto obligatorie RCA.

RCA reprezinta asigurarea de Raspundere Civila Auto iar in Romania ea este obligatorie. Acest tip de asigurare are ca scop despagubirea tertilor prejudiciati in accidentele auto indiferent daca vorbim despre daune auto, vatamari corporale sau chiar decese.

Asigurarea RCA nu protejeaza autoturismultau si nici nu iti da dreptul la despagubiri indiferent daca ai fost sau nu vinovat de producerea accidentului.
Asigurarea RCA exista pentru ca cel pagubit sa primeasca in mod obligatoriu despagubiri pentru daunele suferite din vina celorlalti participanti la trafic indiferent daca vinovatul are o situatie materiala buna sau mai putin buna.

Exista posibilitatea ca dintr-o simpla neatentie la volan, un sofer sa produca daune de o valoare extrem de mare si astfel el nu va fi in stare sa le suporte ceea ce ar duce la procese de judecata si la termene de plata foarte indepartate.

Pe piata online din Romania exista o multitudine de siteuri care se ocupa cu intermedierea de asigurari auto RCA online, insa doar cateva au cu adevarat un RCA ieftin. Inainte de a incheia polita de asigurare online verifica tariful politei pe 3 sau 4 siteuri de profil, vei fi surprins de diferentele de pret enorme.

Limitele de despagubire RCA pentru anul 2012 sunt :
– pentru pagube materiale – 1.000.000 EUR/eveniment
– pentru vatamari corporale si deces 5.000.000 EUR/eveniment

Lasă un comentariu