Cum influenteaza criza decoratiunile interioare

Posted: 11.05.2013 in Amenajari Interioare
Etichete:,

De la inceputul crizei economice, adica o vesnicie, in materie de decoratiuni interioare, s-a schimbat perceptia asupra felului in care oamenii cheltuiesc bani pentru a-si infrunuseta casele. Sunt mai chibzuiti si nu mai doresc interioare care sa denote opulenta.

„Oamenii nu mai vor sa-si exprime extravaganta la fel. Sunt fericit sa pot spune ca ne-am indepartat de epoca ‘bling'”, spune Hugo Tugman, de la compania online Architect Your Home, pentru Telegraph.

Cateva tendinte sunt mai generale: oamenii au devenit mai constienti de poluare si de amprenta de carbon, asa ca opteaza pentru materiale eco sau reciclate, panouri solare si, in general, orice metoda de economisire a energiei; daca inainte de criza toata lumea voia sa-si adauge o camera de sticla langa casa, cu veleitati arhitectonice, acum o simpla extindere cu ziduri solide si o fereastra mare este o varianta mai solicitata.

Podele

Pardoselile de lemn sunt in continuare la mare cautare, dar in culori deschise, in tonuri naturale. Culorile inchise nu mai sunt pe val, si pe buna dreptate, fiind mai greu de intretinut.

In ceea ce-i priveste pe cei care opteaza pentru mocheta, si nu sunt putini, curentul eco primeaza din nou: se opteaza mai putin pentru materiale scumpe si mai pretentioase, precum amestecul lana/matase, si mai mult pentru amestecul vascoza/lana, mai durabil si mai ieftin, cu o stralucire similara matasii.

Bai si bucatarii

In timpul boom-ului economic, decoratorii obisnuiau sa primeasca comenzi extravagante de la clienti, chiar si pentru cele mai mici incaperi dintr-o casa. Oamenii voiau saune, hamace, tot felul de accesorii luxoase. Astazi, tendinta este ca oamenii sa isi doreasca bai relaxante, libere de maruntisuri si accesorii inutile, de un lux discret.

In bucatarie, inoxul nu mai este folosit, intrucat, oricat ar arata de bine, este greu de intretinut. Sunt preferate dulapurile de lemn de inspiratie rustica, iar in loc de granit si alte materiale pretioase pentru blat, se opteaza pentru materiale compozite.

Ferestre

Inainte de criza, alegerea preferata pentru ferestre o constituiau perdelele si draperiile in culori neutre, texturate. Acum, exista o tendinta de a introduce rosu si roz in ecuatie, culori puternice, de impact.

Var si tapet

Si in materie de zugraveli, inainte de criza se mergea destul de mult pe culori neutre, cremuri, bejuri, caramel. In timp, gusturile proprietarilor au evoluat tot spre o culoare neutra, de aceasta data insa spre gri – care nu este in varianta delicata, ci un gri-otel, de inspiratie industriala.

Pentru a contracara efectul oarecum deprimant al peretilor, se opteaza pentru pete de culoare, care mai de care mai curajoasa. In tendinte este galbenul aprins.

Revine in forta si tapetul, in special cu modele mari, geometrice, si cel de inspiratie japoneza, demonstrand ca oamenilor nu le este teama sa-si decoreze casa in acord cu personalitatea si vremurile.

TELEFON : 0727.522.446 – 0765.451.480

Pentru amenajari interioare profesionale  recomandam  www.zugraveli-amenajari.ro 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s