Faianta


amenajari interioare faianta

faianta

Montaj Faianta – executam acest tip de lucrari impreuna cu montaj rigips , gresie sau parchet  pentru clientii care doresc o amenajare interioara de calitate facuta cu stil .Executam acest tip de montaj faianta in bucatarii , bai , holuri sau in spatiile unde doreste clientul.

Pentru a avea garantia durabilitatii echipa noastra foloseste in aplicarea unui montaj faianta materiale de fixare si chituire de cea mai buna calitate , la fel ca si placile de faianta montate , achizitionate direct de la producatori acest lucru resimtindu-se si in costul final al lucrarii.
Daca se doreste putem executa initial , inaintea fixarii placilor de faianta , un montaj rigips , gresie sau parchet.

CUM MONTAM FAIANTA
In placarea cu faianta prima si una din cele mai importante etape este pregatirea peretilor (suprafata de aplicare). Se da jos faianta veche, daca baia/bucataria a mai fost placata cu faianta si se curata cu o dalta si un ciocan pana ajungem la zid. Dupa aceea, urmeaza finisarea suprafetei. Acum este si momentul pentru punerea la punct a instalatiei sanitare si pentru stabilirea locurilor pentru a monta usitele de vizitare, deoarece acestea nu vor fi placate cu faianta. Daca podeaua este din ciment cu mozaic cu plinta ridicata aceasta trebuie indepartata si apoi finisata pentru ca imbinarea dintre perete si podea sa fie dreapta.
Plan si masuratori
Dupa ce toate pregatirile au fost facute, putem incepe placarea cu faianta a baii. Masuram trei sferturi din inaltimea unei placi de la podea si montam in dibluri sau cu alte metode de prindere o scandura de lemn orizontala pentru a sustine placile ceramice in timpul montarii. Randul de jos este ultimul care se aplica, dupa placarea cu gresie a baii, deoarece podeaua nu este perfect orizontala. Nu este nevoie sa montam scandura pe toata suprafata baii, ci doar atat cat lucram intr-o zi, apoi o mutam.
Amorsarea suprafetei
Inainte de a incepe placarea, pregatim amorsa din adeziv, apa si aracet sau amorsa gata preparata care se gaseste in comert. Aplicam un strat de amorsa si lasam peretii sa se usuce putin.
Aplicare adeziv
Aplicam adeziv pentru placarea cu gresie si faianta pe perete si tragem cu drisca zimtata pe deasupra, astfel incat sa ramana niste santuri inguste, ce vor permite o mai buna priza cu placa de faianta. Lasam peretele sa se usuce aproximativ cinci minute. Nu aplicam adeziv pe o suprafata prea mare, ca sa nu se usuce inainte de a aplica placile de faianta. Dam si placa de faianta cu amorsa inainte de aplicare.
Placarea cu faianta
Incepem cu randul de jos cu placile sprijinite de scandura, apoi aplicam celelalte placi de faianta cu distantierele corespunzatoare. Verificam orientarea placilor pe orizontala si pe verticala, cu nivela. Lasam la urma zonele mai dificile, cum ar fi colturile sau randul de deasupra cazii de baie. In jurul becului se decupeaza placa de faianta ca sa lasam loc firelor. Cand ajungem in dreptul cazii de baie , dupa ce am pus scandurile de sustinere ale primului rand, placam zona cu faianta, ocolind bateria. Aceasta trebuie prinsa in zid cu coturi speciale care au gauri de prindere.
Este bine sa curatam surplusul de adeziv dintre placi pe masura ce lucram, inainte sa se usuce. Pentru aceasta, folosim un burete umed. Acolo unde este cazul, taiem placile de faianta cu masina speciala de taiat gresie si faianta. Dupa terminarea lucrarii de placare cu faianta a baii, lasam sa usuce si apoi scoatem distantierele.

Chitul de rosturi

Urmeaza aplicarea chitului de rosturi. Acesta este un ciment care se gaseste in diferite sortimente de culori, asortate cu faianta. Pentru bai este indicata si adaugarea unei solutii de impermeabilizare peste acest chit. Solutia se gaseste in tub si este incolora, ca un lac, ceea ce va da un plus de stralucire chitului. Se aplica cu o pensula mica.
Cam acestea ar fi etapele placarii cu faianta de baie. Amenajarea baii implica o lucrare de amploare. Daca am ales deja culoarea si modelul pentru gresie si faianta, ne putem apuca de lucru. Spor la treaba!
Poze faianta :

Lasă un comentariu